HOUSE VAN HEERDEN

CONCEPT & DESIGN

home banner 2.JPG

OVERVIEW

Good friends can make good clients and as one of Gregory's earlier projects this renovation included a complete design and build service. Located off Blue Valley Avenue in Hout Bay the original home was built with few resources and simple materials but had wonderful potential to be upgraded and modernised.

The striking intervention was to slice open the old gum pole roof structure to create more space, bring light inside and allow views of the mountains on all sides. The opportunity to also physically do all the building work allowed for careful and precise detailing of the new structure and windows to enhance the character of the existing house resulting in a rich combination of shapes, colours and textures.

CONSTRUCTION

LOCATION

Blue Valley Avenue, Hout Bay, Cape Town

DATE

2005